Restaurant te koop in Frankrijk

Ter overname; een bloeiende horecaonderneming op toplocatie in de Franse Alpen.

 

Na 17 jaar besluiten wij, Jan en Ria Verhagen, om Restaurant “La Romanche” in Frankrijk ter overname aan te bieden.
Dit goedlopende restaurant is gelegen aan de voet van het toeristische skistation Alpe d’Huez (www.alpedhuez.com) in het bekende dorp Bourg d’Oisans (www.bourgdoisans.com), een omgeving die voor veel sportief ingestelde Nederlanders een begrip is. Een Nederlandse ondernemer kan daar zijn voordeel mee doen en dat is ook de reden dat wij de voorgenomen verkoop van ons bedrijf eerst via Nederlandstalige media bekend maken.
HET RESTAURANT

“La Romanche” is het grootste en veruit het best lopende restaurant in het dorp. Het restaurant ligt midden in Bourg d’Oisans (3.600 inwoners) op een locatie met voldoende gratis parkeergelegenheid tegenover en rondom het restaurant.
Vanwege de constante kwaliteit/prijsverhouding en de comfortabele inrichting is het restaurant een begrip geworden in de regio, niet alleen voor de plaatselijke middenstand en bevolking maar zeker ook voor de vele duizenden Franse en internationale sportieve toeristen die hier jaarlijks op bezoek komen. Het restaurant is smaakvol en modern ingericht en zowel de inrichting als het materiaal en de decoratie verkeren in uitstekende staat van onderhoud.

 Kengetallen:
• 75 zitplaatsen binnen, 75 zitplaatsen buiten (op het zuiden georiënteerd terras).
• Totale oppervlakte: ca 200 m2 (exclusief terras)
• Restaurant, Pizzeria, Bar (met License 4; dit is een vergunning om het gehele jaar door ALLE alcoholische dranken te
mogen verkopen)
• Personeel: 2 personen met een vast contract en 5 (winter) – 9 (zomer) seizoenscontracten
· Omzet: 720.000 Euro excl. BTW (op basis van gemiddeld zo’n 260 dagen dat het restaurant geopend is)

DE LIGGING EN DE DOELGROEP
Bourg d’Oisans, in het departement Isère, is gelegen aan de voet van de wereldberoemde Alpe d’Huez. Bij Nederlanders is deze locatie vooral bekend vanwege de vele wielerevenementen, maar Alpe d’Huez is internationaal eerst en vooral een populair skigebied. We hebben daardoor twee heerlijke seizoenen en jaarlijks vele terugkerende evenementen. Dit zijn zeer gunstige uitgangspunten voor onze bedrijfsvoering.
De zomer
Fietsen, wandelen, genieten van alles wat de regio te bieden heeft, allerlei sportieve evenementen (Tour de France, Alpe d’HuZes, Triathlon van Alpe d’Huez, La Marmotte). In de zeer drukke zomermaanden is er een voortdurende aanwezigheid van wandel- en wielertoeristen, vaak Nederlandstalig, die hier volop van de natuur en de schone lucht komen genieten.

De winter
Skiën, wintersporten, genieten van sneeuw en winterlandschap. In de wintermaanden hebben we veel Franse en internationale wintersportgasten.
De bekende skigebieden rondom Bourg d’Oisans: Alpe d’Huez, Les Deux Alpes, Vaujany, Oz en isans, Villard Reculas.